Det har blivit många inlägg med mat på senare tiden men det görs ju också en hel del mat i hälsa som livsstil-köket så det är inte så konstigt. Speciellt nu när vi fortfarande håller på med If you don't wear it, dont share it! så är det viktigt att vi är noga med vad vi äter och vill passa på att tipsa er läsare om nyttiga och enkla recept att använda i er egen vardag.

För er som följer Hälsa som livsstil på Facebook och Twitter kunde se redan igår så gjorde jag ett bananbröd som jag överraskade Rebecca med. Det blev väldigt uppskattat! :)

Här nedan hittar ni receptet på ett supergott bananbröd som är gluten- och mjölkfritt och fungerar bra för er som äter en riktig mat-diet som vi här på hälsa som livsstil förespråkar. Receptet är också godkänt enligt paleo-dieten. Receptet kommer ursprungligen från The Civilized Caveman


Bananbröd

Antal portioner: 8-10 (1 bröd)

Ingredienser:

- 4 bananer
- 4 ägg
- 140 g mandelsmör
- 4 msk kokosolja
- 1,5 dl kokosmjöl
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vanilj
- 1 nypa salt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman bananer, ägg, mandelsmör och kokosolja i en skål och vispa ordentligt.
3. Tillsätt resterande ingredienser och vispa till en slät smet
4. Smörj en brödform (25x10 cm) och häll i smeten.
5. Ställ in i ugnen i ca 40 - 55 minuter.
6. Stick ner en kniv i brödet, om det inte är någon smet på kniven när du drar upp den är brödet klart.
7. Låt bananbrödet svalna en liten stund sen är det klart att serveras.

Hoppas det smakar!


Vi  hörs snart igen!

Johan

Facebook: www.facebook.com/halsasomlivsstil

Twitter: https://twitter.com/HSLWellness