För er som följer Hälsa som livsstil på Facebook och Twitter kunde se redan igår så gjorde jag ett bananbröd som jag överraskade Rebecca med. Det blev väldigt uppskattat! :)
Här nedan hittar ni receptet på ett supergott bananbröd som är gluten- och mjölkfritt och fungerar bra för er som äter en riktig mat-diet som vi här på hälsa som livsstil förespråkar. Receptet är också godkänt enligt paleo-dieten. Receptet kommer ursprungligen från The Civilized Caveman
Bananbröd
Antal portioner: 8-10 (1 bröd)
Ingredienser:
- 4 bananer
- 4 ägg
- 140 g mandelsmör
- 4 msk kokosolja
- 1,5 dl kokosmjöl
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vanilj
- 1 nypa salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman bananer, ägg, mandelsmör och kokosolja i en skål och vispa ordentligt.
3. Tillsätt resterande ingredienser och vispa till en slät smet
4. Smörj en brödform (25x10 cm) och häll i smeten.
5. Ställ in i ugnen i ca 40 - 55 minuter.
6. Stick ner en kniv i brödet, om det inte är någon smet på kniven när du drar upp den är brödet klart.
7. Låt bananbrödet svalna en liten stund sen är det klart att serveras.
Hoppas det smakar!
Vi hörs snart igen!
Johan
Twitter: https://twitter.com/HSLWellness
Hej! Har du något brödrecept utan ägg men fortfarande mjölk och
SvaraRaderaglutenfritt? Jag blir så sugen när jag läser om dina bröd men jag tål ej ägg.
Hej!
SvaraRaderaTack för din kommentar, vi ska genast ge oss på att prova recepten fast utan ägg. De flesta brödrecept innehåller som sagt ägg, men man borde kunna ersätta ägg med något annat. Vi antar utmaningen och återkommer när vi fått ihop ett bra recept :)