Ibland får jag ett sug efter pannkakor, det är ju så otroligt gott. Men eftersom jag undviker gluten så äter jag det nästan aldrig. Jag har letat efter bra glutenfria pannkakor men har aldrig riktigt blivit nöjd.
Idag provade jag att experimentera lite och göra mina egna gluten- och mjölkfria pannkakor. En sak jag tycker är negativt med lchf är att det är alldeles för beroende av mjölkprodukter. Det jag försöker göra är att ta lchf-recept och förändra dem så att de passar mig bättre då jag föredrar att variera min kost och inte inta mjölkprodukter allt för ofta.
Du hittar receptet nedan.
Pannkakor (LCHF/Paleo)
Blir ca 3-5 pannkakor beroende på hur stora du gör dem.
Ingredienser:
- Mandelmjöl (1 dl)
- Kokosmjöl (1/2 dl)
- Ägg (2 st)
- Vatten (2 dl)
- Fiberhusk (1 tsk)
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser i en bunke och vispa till en slät smet. Ta en ordentlig klick kokosolja och smält i en stekpanna. Häll på en del av smeten och skaka stekpannan så att smeten rinner ut och formar sig till en rund pannkaka. När smeten stelnat på ovansidan är det dags att vända pannkakan och låta den få lite färg på undersidan.
Serveras till exempel med skivad banan och varma mosade bär.
Smaklig måltid!
Johan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Följ Hälsa som livsstil
Topplistan
-
Under denna veckan har jag börjat föra en matdagbok, anledningen till det är dels för att hitta eventuella matkänsligheter men också för att...
-
Idag åker jag på semester i en vecka och ska passa på att koppla av ordentligt så därför kommer det inte bli något bloggande innan jag är ti...
-
Kokosnöten har funnit sedan urminnes tider. Det har även mättat fett gjort. När jag började småskolan blev vi redan på den tiden lärda att m...
-
En sak jag kan sakna på lediga morgnar är att gå till konditoriet och köpa nybakade frukostbullar. Det hindrar mig dock inte från att baka e...
-
Pronation är en term man brukar höra när man ska köpa nya löparskor och får fötterna undersökta. Men vad är pronation och varför är det ...
Använder Blogger.
Tips om du vill undvika mjölkprodukter; använd kokosgrädde istället för vispgrädde! Följ alltså LCHF-receptet, bara det att du byter ut vispgrädden mot kokosgrädde! Funkar jättebra!
SvaraRaderaTackar för tipset. Det ska jag definitivt prova!
SvaraRadera