Ibland får jag ett sug efter pannkakor, det är ju så otroligt gott. Men eftersom jag undviker gluten så äter jag det nästan aldrig. Jag har letat efter bra glutenfria pannkakor men har aldrig riktigt blivit nöjd.

Idag provade jag att experimentera lite och göra mina egna gluten- och mjölkfria pannkakor. En sak jag tycker är negativt med lchf är att det är alldeles för beroende av mjölkprodukter. Det jag försöker göra är att ta lchf-recept och förändra dem så att de passar mig bättre då jag föredrar att variera min kost och inte inta mjölkprodukter allt för ofta.

Du hittar receptet nedan.


Pannkakor (LCHF/Paleo)
Blir ca 3-5 pannkakor beroende på hur stora du gör dem.

Ingredienser:
- Mandelmjöl (1 dl)
- Kokosmjöl (1/2 dl)
- Ägg (2 st)
- Vatten (2 dl)
- Fiberhusk (1 tsk)

Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser i en bunke och vispa till en slät smet. Ta en ordentlig klick kokosolja och smält i en stekpanna. Häll på en del av smeten och skaka stekpannan så att smeten rinner ut och formar sig till en rund pannkaka. När smeten stelnat på ovansidan är det dags att vända pannkakan och låta den få lite färg på undersidan.

Serveras till exempel med skivad banan och varma mosade bär.

Smaklig måltid!

Johan