Välkommen till Hälsa som livsstil!

Bloggen Hälsa som livsstil startades år 2009 och är en blogg som handlar om helhetshälsa och har som vision att utbilda, inspirera och motivera läsarna till en hållbar hälsosam livsstil. Målet med hälsa som livsstil är att leva ett liv fritt från symptom av sjukdom och ha livskraft och glädje för att kunna ta sig an alla de utmaningar livet har att erbjuda.

Bloggen skrivs av Johan Drott och Rebecca Petersson och vi lever med hälsa som livsstil.

Här kan du läsa mer om Johan

Inläggen handlar om alla de faktorer involverade i helhetshälsa så som motion, sömn, stress, matvanor, dyngsrytm med mera. Det läggs också upp recept och andra handfasta tips för att enkelt kunna leva med hälsa som livsstil.

Johan skriver om allt från träning, meditation till nya råd och rön inom helhetshälsa. Rebecca är matkreatören som skapar, testar och delar med sig av recept som passar både till vardag och till fest.

Vi äter enligt "riktig mat"-principen. Vad det innebär är att vi äter naturliga och oprocesserade råvaror men är inte begränsade till ett visst antal kolhydrater eller en viss typ av råvaror. Recepten du hittar på denna blogg är det vi kallar för riktig mat och består enbart av naturliga produkter.

Att leva enligt Hälsa som livsstil

Den viktigaste delen av att leva med hälsa som livsstil är att det ska vara enkelt. Nedan följer de punkter som definierar hälsa som livsstil.

1. Ät riktig mat
 - Mat är det som kroppen använder som material för att bygga upp sig och som energi för att fungera. Därför ger vi kroppen endast det bästa bränsle vi kan och undviker hel- och halvfabrikat och besprutade råvaror.

2. Ät efter din metaboliska typ
 - Alla är vi individer och det är också viktigt att vi lever efter våra individuella behov. Att äta efter sin metaboliska typ innebär att vi balanserar vårt intag av fett, protein och kolhydrater efter våra individuella behov. 

3. Träna smart
 - Obehindrad rörelse är en viktig del av en aktiv livsstil. För att slippa bli begränsad är det viktigt att bygga en stark och funktionell kropp som klara av att röra sig i alla rörelseplan. Hälsa som livsstil bygger på att bemästra de grundläggande rörelserna: knäböj, utfall, tryck, drag, vrid, böj och gång.

4. Ta tid för lugn och ro
 - I det vardagliga livet utsätts vi alla för en mängd olika typer av stress. För att inte tömma energitanken och ha tillräckligt mycket livskraft att dela med oss till andra är det viktigt att ta tid för sig själv och balansera energi in mot energi ut. Fysisk aktivitet och vardagliga sysslor spenderar energi, därför tar vi tid och samlar livskraft genom övningar som ackumulerar energi.

5. Gör det som gör dig lycklig
 - Det viktigaste målet med hälsa som livsstil är lycka. Vi sträva efter och gör det som vi tycker är roligt och som ger oss glädje. Hälsa ska inte vara något som begränsar oss utan ska vara något som underlättar vardagen och skapar möjligheter att utvecklas som människa. Vi är inte rädda för att drömma och ta oss mot våra drömmar!


Häng med på resan i jakten på perfekt hälsa!

Välkommen till Hälsa som livsstil!