Det var ett tag sedan vi senast postade ett inlägg, har hamnat lite i en skrivsvacka sedan vi kom hem från semestern även om det finns en massa att berätta. Kan dock nämna att det var en otroligt härlig upplevelse att åka till Tanzania och Zanzibar och är någonting vi kommer minnas hela livet. Men mer om det i ett senare inlägg för nu ska det bli kladdkaka.

Igår var det kladdkakans dag och då kändes det rätt att försöka sig på en paleo-kladdkaka, givetvis glutenfri. Efter lite googlande så hittade vi ett recept från Fyscoachen som vi tänkte prova. Nedan har du resultatet :).


Paleo kladdkaka 























Ingredienser
- 3 ägg
- 10 dadlar
- 1 dl kokosflingor
- 5 msk kakao
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl ghee eller kokosolja
- 1 msk honung
- 1 tsk bakpulver
- en nypa havssalt

Gör så här:

1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader,  smörj sedan en form med kokosolja eller ghee.
2. Mixa dadlarna och kokosflingorna i matberedaren.
3. Blanda i alla torra ingredienser och mixa ihop. 
4. Smält kokosoljan om du väljer att använda det.
5. Blanda ner ghee/kokosolja och honung och mixa till det blir en slät smet. Tillsätt sedan äggen och bland ordentligt.
6. Häll smeten i en form och grädda i ugnen i 8 minuter.
7. Ställ in formen i kylen och låt den svalna
8. Dags att servera och njuta...

Hoppas det smakar!


Johan & Rebecca