Att odla ekologiskt är mycket mer än att bara undvika att använda besprutningsmedel, det handlar också om hur man tar hand om jord, djur och växter så att de kan leva i symbios med varandra och på så sätt upprätthålla ett kretslopp som inte skadar naturen. För att planeten ska må bra och för att vi ska må bra är det viktigt att förstå livets hjul för god hälsa. Vi kan bara må så bra som den jorden vi lever av, det är ren galenskap att förvänta sig god hälsa från att äta sjuka djur och växter.


Lite kort om besprutningsmedel 

Besprutningsmedel är gift gjort för att döda svamp och insekter. De vanligaste besprutningsmedlen är av två olika typer:  (1) neurotoxiska, det vill säga de attackerar nervsystemet på de insekter som kommer i kontakt med giftet, (2) östrogena, vilket betyder att giftet ökar östrogennivåerna så att insekten inte kan fortplanta sig. Om du får i dig någon av dessa gifter genom mat eller andra källor kommer de göra samma sak med dig. Bekämpningsmedel är inte att leka med!

Det finns bra ekologisk mat att köpa som inte har åkt runt hela jordklotet, var inte rädd för att ta dig ut till ekologiska bönder när dig och köp mat direkt från bonden. Spana in vårt inlägg om Ekorundan för lite ekologisk inspiration: Ekorundan 2013

Passa på att spana in den här nya videon från Naturskyddsföreningen som handlar om just varför du bör byta till att äta ekologiskt! Ät bra, må bra!

Ha en fortsatt bra dag!

Johan