Vid det här laget bör alla som följer denna bloggen veta min ståndpunkt gällande industriframställd mat och ekologiskt. Vad gäller ekologisk mat så är det mycket mer än att bara äta kött och grödor fri från bekämpningsmedel. Ekologiskt jordbruk är också viktigt för miljön, näringen i maten och hälsan på jorden som grödorna odlas i.

Allting börjar och slutar med jorden. Den hälsosamma och mineralrika jorden gör att hälsosamma och näringsrika växter kan växa. Djuren äter av de näringsrika växterna och blir hälsosamma djur. Vi människor äter av de hälsosamma djuren och näringsrika växterna och lägger där med grunden för att vi själva ska bli hälsosamma. När hälsosamma växter, djur eller människor dör omvandlas de återigen till hälsosam jord och här sluts cirkeln, livets hjul.

Grunden till god hälsa och det bästa tipset jag någonsin kan ge är: Du kan aldrig uppnå god hälsa från att äta sjuka växter eller djur. Vill du vara frisk, börja med att äta friska växter som kommer från en näringsrik jord och ät friska djur som är uppväxta på friska växter.

Visst är det logiskt när man bara tar en liten stund att fundera på det. Grunden till god hälsa är inte svår att uppnå om man bara äter riktig mat!

De orden får avsluta det här inlägget, passa på att kika på videon nedan som pratar om just vad ekologiskt är för någonting.


Ha en fortsatt bra dag!

Johan

Facebook: www.facebook.com/halsasomlivsstil

Twitter: https://twitter.com/HSLWellness