Idag är en sån dag då jag bara känner för att ventilera lite. Jag tror till och med jag ska göra detta till en serie och döpa den till Johan ventilerar eller något liknande. Vad tycker ni? låter det som ett bra namn. Jag tänker inte länka till några studier eller liknande som jag gör i artiklarna. Utan nu pratar jag bara fritt för att jag känner för det. Jag känner att jag helt enkelt behöver ventilera...

Det hela började med att jag och en arbetskollega diskuterade hälsa och hur media ger ut direkt felaktig information som inte längre har någon vetenskaplig grund. Vi kom in på om hur fett framställs i media och hur det fortfarande framställs som den största boven i dramat till vaför vi blir feta och får hjärt- och kärlsjukdomar. Trots att det har blivit lite bättre nu i LCHF-tider men det räcker inte, hur tillrättavisar man en lögn som upprepats så många gånger i 3 decennier? Det krävs givetvis tid men också att man kommer med konkret fakta. Sunt förnuft spelar givetvis också in i bilden. Fett har funnits så länge som människan funnits och till och med innan det. Hur har den mänskliga rasen kunnat överleva så här länge då den under långa perioder endast hade fett och protein att tillgå? Jag pratar givetvis om istiden.

Men för att förklara det enklare än så för er som fortfarande tvivlar. Fettkonsumptionen har gernerellt sett gått ner på grund av alla lätt-produkter i våra mathyllor. Tillverkarna skryter om hur lite fett deras produkter innehåller. Politiker vill införa skatt på fett osv. Så fettkonsumptionen har gått ner men ändå kan vi med jämna mellanrum höra på nyheterna hur befolkningen blir både fetare och sjukare. Det är bevisligen någonting som inte stämmer. Om fettkonsumptionen minskat men vi ändå blir sjukare så måste något annat ligga till grund för det, det är sunt förnuft. Alla vet egentligen vad de bör äta, problemet ligger i att de låter sig luras av företag som bara är ute efter pengar och inte bryr sig om din hälsa. ÄT RIKTIG MAT....inte skit som kommer ur en låda eller som någon sliskig reklam säger är bra för dig.

Jag kom precis på en grej. Har ni sett den här reklamen om tuggummi där det finns en sort för om du vill bli smart, snygg eller få energi. Det är en av de dummaste grejorna jag hört på länge. Hur kan t.ex ett tuggummi göra dig snyggare? Det kan där emot göra dig sjukare på grund av alla tillsatser som finns i det, men det kan man ju knappast säga i en reklam för vem köper då varan. Nä då passare det bättre att slänga ur sig ord som snyggare och smartare, fast på engelska då, för att öka säljstatistiken. Vi måste sluta med allt detta skitsnacket och bara göra det så enkelt som det kan bli. Ät riktigt mat, alltså mat som inte kommer färdig i en låda som bara är att värma, utan mat som du själv tillagar. Visst krävs det att man lägger ner lite extra tid men om det gör så att du mår bra och håller dig frisk så tycker jag definitivt att det är värt mödan.

Jag avslutar denna ventilation med en fras jag brukar säga till mina vänner när vi diskuterar kost och hälsa.
Den lyder: "Ät skit, må skit och tillslut se ut som skit. Eller så äter du bra, mår bra och ser bra ut!"
Svårare än så är det inte.

Nu har jag ventilerat klart. Tack för att ni kommer hit till min blogg och tar er tiden att läsa det jag har att skriva.

På återseende....

/Johan