Nu har det gått en vecka sedan jag och Rebecca påbörjade vår resa mot ett hälsosammare liv. Som hjälp på vägen har vi skapat en utmaning för oss själva som vi kallar  If you don't wear it, don't share it!

Målet är att på tre månader försöka nå den högsta nivån av välmående vi kan innan vi åker på semester till Tanzania och Zanzibar.  Du kan läsa mer här: Vi har hälsa som livsstil - If you don't wear it, don't share it!

Den första veckan har gått väldigt fort, vi har båda fokuserat på att komma in i rätt tänk och att komma igång med träning och kost men också öva på att varva ner ordentligt för att balansera energin vi spenderar med den vi ackumulerar.

Eftersom detta är första veckan kan vi ännu inte utvärdera hur väl våra träningsscheman fungerar, dock är den första känslan att det känns väldigt bra. Innan vi påbörjade denna hälsoresa skrev vi ner värden på olika mätpunkter för att kunna hålla koll på hur vi förändras under resans gång och om vi behöver vidta några åtgärder.

Från förra veckan har Rebecca gått ner 3,2 kg och jag (Johan) har gått upp 0,2 kg.

Även om vikt inte är någon riktigt bra mätpunkt då den kan variera en del från dag till dag beroende på t.ex. hur mycket man druckit och vid vilken tidpunkt man väger sig så är det ändå en indikation på vilket håll man är på väg. Utöver vikt håller vi även koll på omfång på olika ställen på kroppen (bröst, midja, rumpa, lår osv) och träningsresultat, vi kommer även börja mäta kroppsfett så snart vi fått hem en kroppsfettsmätare.


Walking is man's best medicine - Hippocrates

Och med citatet ovan i åtanke drog vi under fredag och lördag ut på en vandring där vi gick på skåneleden från Rydebäck in till Helsingborg. Med oss på vandringen i matväg hade vi nybakat HSL Bröd och korv med nybakade LCHF korvbröd. 

Nedan har ni lite bilder från färden.

Rebecca

Johan

Lite utmaning ska det vara

Vår tältplats under några björkar med utsikt över havet.
Tur att vi har ett bra fält för det regnade en hel del under natten.

Johan börjar surar för det är jobbigt att gå upp för trappan ;).

Rebecca vid Raus kyrka

Väldigt fint belägen kyrka med den omgivande naturen.

Ramlösa hälsobrunn.

Ramlösa hälsobrunn. Sen blev det inga fler bilder för det började ösregna.

Vi fortsätter vår hälsoresa If you don't wear it, don't share it! med högt mod och med mål i sikte. Fortsätt hänga på!

Nu har Rebecca lagat mycket god lchf-inspirerad pizza som vi ska avnjuta med färsk juice och en bra film.

Ha en fortsatt bra söndag!

Johan och Rebecca

Här hittar du hela följetången: If you don't wear it, don't share it!