Nu är vi tillbaka från semestern med sköna minnen av många skratt, glada miner och en massa trevliga människor.

Rebecca & Johan med hunden Charlie
Även om en veckas semester inte låter som mycket har det haft en otrolig effekt på att rensa mitt huvud från stress och andra tankar som ibland tynger mig. Även om jag alltid försöker leva enligt mottot "Hälsa som livsstil" är det lätt att komma av stigen och falla för frestelsen och inte alltid leva som man lär. Under den senaste veckan har jag fått en ögonöppnare om vad det är jag verkligen vill med mitt liv och vad som krävs för att nå dit. Jag har redan tidigare haft ett tydligt mål dit jag är påväg men har inte tagit hand om mig själv i den mån där kan säga att det främjar min utveckling för att nå mina mål och drömmar.

Jag har tidigare under en lång period lidit av grova sömnsvårigheter vilket gjorde att jag stod på gränsen till depression. Vad som ledde till detta är inte en separat händelse utan är en uppbyggnad av för mycket stress i vardagen som jag inte kunde hantera. Stressen kom från långa arbetsdagar, överträning och den press jag satte på mig själv att alltid prestera. Även om jag lyckats jobba bort en del av mina problem och nu kan kalla mig en hälsosam person har resan bara börjat.

Eftersom jag har som ambition att hjälpa andra uppnå den bästa versionen av dem själva är det viktigt att jag framstår som en förebild för du bör aldrig ta aldrig råd om hälsa från en sjuk person eller en person som har sämre hälsa än dig själv!

Det är strunt samma hur mycket du kan, hur många certifikat du har eller hur många år du jobbat med något för vad betyder det om du inte lever det själv. Man går knappast till muraren för att får råd om hur man investerar i guld. För att bli rik, gör det som rika personer gör. För att bli den bästa atleten gör det som den bästa atleten gör. För att ha god hälsa, gör det som hälsosamma personer gör!

If you don't wear it, don't share it!

Dessa ord har tagit plats i mitt bakhuvud och nu är det dags att göra något åt saken. För varför ska ni lyssna till ett enda ord jag skriver om jag inte kan bevisa att jag lever det själv. Därför har jag och Rebecca suttit ner och funderat hur vi båda ska bli den bästa versionen av oss själva och på vår resa mot detta mål också försöka inspirera så många som möjligt att göra detsamma.

Här har du vår plan: 

I oktober (3 månader kvar) åker vi till Tanzania och Zanzibar för att ha semester och njuta av naturen, djuren och människorna. När vi åker dit vill vi vara i den bästa fysiska- och psykiska formen vi bara kan.

Vår tidsram är alltså 3 månader. Under den tiden ska vi leva enligt "Hälsa som livsstil". Vad det innebär är att äta rätt för våra individuella förutsättningar. Träna rätt för att stärka både kropp och sinne och undvika överträning. Stressa ner och ta tid för återhämtning, kreativitet och arbeta med vårt inre samt göra saker som gör oss glada. Målet är att hitta en balans mellan energin vi spenderar och energin vi samlar för att uppnå den bästa versionen av oss själva.


Vi har ett mål, vi har en plan. Vad som återstår är att genomföra planen för att nå målet!
Till vår hjälp har vi satt ihop träningsscheman, matscheman och planerat hur vi ska kunna stressa ner och samla på oss livskraft.

Här är en del av ett träningsschema vi satt ihop


För att se utvecklingen under dessa 3 månader har vi tagit vars en bild som visar hur vi ser ut innan vi påbörjat den hälsoresa som vi döpt till "If you don't wear it, don't share it". Häng med, följ utvecklingen och bli inspirerad eller varför inte delta själv!

If you don't wear it, don't share it!!!!

Johan

Här hittar du hela följetången:  If you don't wear it, don't share it!