Har du någon gång ätit antibiotika eller blivit sövd?

Om svaret är ja har du troligen haft eller har en parasitinfektion just nu. När tarmfloran, alltså de goda bakterierna i magen, hamnar ur balans av någon anledning till exempel vid användning av antibiotika öppnar det ett fönster för parasiter och svampinfektioner att ta sig in i kroppen. Parasiter och svampinfektioner kan ställa till med en hel del problem men kan också vara till nytta. När den inre miljön i kroppen försämras kommer parasiterna för att städa upp oredan, t.ex. om sockerkonsumtionen är hög vilket kan bli potentiellt farligt kan parasiter och svamp hjälpa till att använda upp sockret för att hindra det från att bli skadligt för kroppen.

Det finns en mängd olika parasiter, upp emot 1000 stycken kan invadera den mänskliga kroppen och det enda sättet att undvika en parasitinfektion är att ha en inre miljö i kroppen som parasiterna inte gillar. En frisk och vital kropp gillar inte parasiter och svampar så då håller de sig borta.

Symptom på en parasit eller svampinfektion är bland annat, hudproblem så som mjäll, hudutslag, exem och akne. Andra symptom är droppande näsa, gnisslande tänder under sömn, muskelsmärtor, matsmältningsproblem, konstant hunger och mycket mycket mer.

Här kan du läsa mer om svampinfektionen Candida: Candida- Vad är det?

Här är en video med mer övergripande information om parasit- och svampinfektioner.För att bli av med parasit- och svampinfektioner krävs det att den inre miljön i kroppen förändras så att den inte längre är en lämplig plats för parasiterna att leva. Detta gör man genom att förändra sättet man äter och hur man lever rent allmänt. Det innebär att äta efter sin metaboliska typ, undvika stress, ta hand om matkänslighet och allergier och allt annat som kan sätta stress på kroppen. Det viktigaste är att se till så att magen och immunförsvaret är på topp då det är magsyran och immunförsvaret som skyddar oss mot parasit- och svampinfektioner. Det går även att driva ut parasiter med hjälp av olika örter, kryddor och oljor men de kommer inte ha någon effekt på sikt om man inte först ändrar sättet man lever på och tar hand om de saker jag nämnde tidigare.

Har du några frågor om parasiter eller hur vill ha fler tips om hur man blir av med dem är det bara att lämna en kommentar eller skicka in en fråga via kontaktformuläret så ska jag försöka hjälpa till.


Ha det fint allihopa!

Johan