En sak jag kan sakna på lediga morgnar är att gå till konditoriet och köpa nybakade frukostbullar. Det hindrar mig dock inte från att baka egna frallor på en söndagsmorgon. Receptet har Rebecca själv provat sig fram till och jag tycker dessa blir sådär luftiga som frukostbullar ska vara och de är enkla att göra. Vi har döpt dem till HSL Frukostbullar, vi har sedan tidigare även ett bröd som du också kan prova: HSL Bröd


HSL Frukostbullar
10- 12 st bullar

Ingredienser:
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 3  tsk bakpulver
- 3,5 msk fiberhusk
- salt
- 1 dl solrosfrön
- 4 dl vatten
- 4 ägg
- 50 g smör (uteslut för mjölkfritt, kan ersättas med olja)



Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ihop alla torra ingredienser först, tillsätt därefter vatten, ägg och smält smör. 
3. Låt stå 5 minuter och dra ihop sig. 




4. Forma sedan till ca tio till tolv bullar. 

Vi valde att göra hälften som ostbullar, vilket innebär att vi helt enkelt strödde riven ost på bullarna. För att få lite finare färg bör du pensla bullarna med vatten innan de åker in i ugnen i  ca 30 minuter till de fått fin färg.

Så här blev resultatet.



Mums! :D

Fler recept hittar du här: Recept

Rebecca & Johan